Over ADD en ADHD is al een hoop gezegd en geschreven.
Waar de geleerden het over eens zijn is dat de aanmaak van stofjes in je brein net even anders is dan die van iemand zonder ADD of ADHD.
Dat heeft voordelen en nadelen. Als je voldoende last hebt van die nadelen dan verdien je de sticker 'ADD' of ADHD' in de vorm van een officiële diagnose.

Voor veel mensen helpt een diagnose omdat het aankopingspunten kan geven om te dealen met waar je 'last' van hebt.

Ik benader ADD en ADHD het liefste vanuit een iets andere invalshoek: In plaats van 'problemen' van alle kanten te onderzoeken wil ik samen met jou op zoek naar wat jou drijft, wie je écht bent en wat belangrijk voor jou is. Ik ben namelijk van mening dat er helemaal niks mis is met mensen met ADD of ADHD!
We (ja ik dus ook!) passen alleen niet altijd even goed in de wereld om ons heen. En dat levert helaas wel eens wat gedoe op. Dit gedoe noemen we ook wel gevolgschade. Hoe meer je je aan moet passen aan de wereld om je heen hoe groter de kans is dat je last hebt van deze gevolgschade.

Je leert gelukkig gaandeweg jouw blauwdruk steeds beter kennen en ook de manieren waarop de dingen voor jou het beste werken. Hierdoor raak je steeds beter in staat om keuzes te maken en op een fijne manier vorm te geven aan jouw plek in deze wereld. Coaching kan een substantiële bijdrage leveren aan het ontdekken van jouw eigen blauwdruk, het hanteren van eventuele gevolgschade en ervoor zorgen dat je stukken lekkerder in je vel zit.